Talvikelin jalkineet / by Pasi Räsämäki

Muutama vuosi sitten tärisin horkassa Lieksa! leffan kuvauksissa -27 pakkasessa puolen vuorokauden rupeaman ulkona. Muutama päivä siihen vielä alle totuttelumielessä pari astetta kevyempää pakkasta. Sairastuin tuon päivän aikana vakavasti metsästämään tarjouskoreista kenkiä kylmiin keleihin. Tällä hetkellä alkaa tilanne olla hetkeksi hallinnassa.

Vuoristokuvauksissa

Tässä saldoa ja kokemuksia:

Huoposet - kulmat - huovat. Kuivan pakkaskelin kengänkorvikkeet - näillä ei vielä kovassa pakkasessa yksinään, mutta kun tuuppaa saman valmistajan (Huopaliike Lahtinen) syylingit huoposen sisään niin saadaankin tiivis ja toimiva paketti. Tiukat alussukat ja villasukat alle - niin tilanne on hyvä jalka ei sudi ja sukka ei mene rullalle. Varapatruunaksi taskuun hiililämmittimet jotka voi sitten tarvittaessa käynnistää ja tuupata jalkapöydän päälle.

Toinen hyvä koeponnistettu tarjoustuote on Sorelin Caribou kenkä jolla myös pärjää kohtalaisesti - kengässä on kuminen alaosa joten se kestää kosteutta jota huoposet eivät kestä ollenkaan. Mieluummin olisin ottanut kertaluokkaa lämpimämmät Glacierit mutta tarjouskoriostoksilla ei pääse aina valitsemaan. Soreleilla olin eilen kuvaamassa ulkona yli 20 asteen pakkasessa ja hyvin toimivat

Viime syksynä kävin Lieksassa ja poikkesin Reinokauppaan ostoksille ja en voinut olla ostamatta kaksia! Rokka kumisaappaita. Tarjous oli kamala - kolmellakympillä kahdet, kumppareihden ovh. on sadanviidenkympin tienoilla. Toiset hankin normikokoani ja toiset ylisuuret joihin otin mukaan huopavuoret. Huopavuoriset vaikuttavat näin kylmällä myös toimivalta paketilta - erityisesti tuolla samalla syylinki varustuksella kuin kulmissa. Pidempää kuvaussessiota ei tällä paketilla ole vielä takana, katsotaan osuuko kohdalle pihahommia vaativampaa operaatiota. Tämä on kuitenkin huoposia ja Soreleita tönkömmän tuntuinen jalkine.

Silloin kun ei ollut kauhea pakkanen - oli toki muita vastuksia, kuten hirmuinen lumisade.

Lumisade