Tupakkia helposti ja vaivattomasti. / by Pasi Räsämäki

Uusi tupakkilaki on tosi kätevä ja opettavainen myös tupakoimattomalle kansanosalle.

Kauppajonoista tuli mieleen kuinka hommasta voitaisiin tehdä vielä kätevämpää.Tupakkaa voisi esim. ostaa automaateista jotka on sijoitettu Alkojen yhteyteen, vartiomies eli portsari valvoisi sisäänpääsyä myymälään. Tätä voisi kokeilla siten että TV2:n kohta työttömäksi jäävät kuuluttajat sijoitetaan kyseiseen työtehtävään. Siellähän on semmoinen määrä lähes identtisen näköisiä virkailijoita että kyllä niistä riittäisi Pirkanmaan ulkopuolellekin.

Itse automaatti toimisi luottokortilla tai jollain muulla maksuvälineellä jota ei kaikilla kohderyhmän edustajilla ole. Automaatissa tulisi olla jonkinlainen puhallus ja elvytystoiminnasta keksaistu puhalluspilli (kertakäyttöinen - aina lopussa) johon hönkimällä todennetaan ettei päivän aikana ole tullut nautittua vielä liikaa tervaa ja nikotiinia.

Henkilöllisyys todennettaisiin VRK:n sähköisellä henkilökortilla, koska ko. tuote on muuten niin toivoton ettei sitä kukaan hankkisi. Luonnollisesti jonkinlainen henkilöllisyyden todentaminen valokuvaamalla ja automaagisella kasvojentunnistuksella pitäisi olla että varmennettaisiin tupakan ostajien alaikäisyyden kitkeminen. Samalla työllistettäisiin toisen tuotesortimentin tarjonnalla henkilöitä jotka ansaitsevat jo osan päivittäisestä nesteytyksestään välittämällä muita alkon tuotteita alaikäisille. 

Kasvojen tunnistamisessa olisi sekin etu että vain Schengen maiden kansalaiset voisivat tehdä ostoksia automaatista. Voi sitä päättäjien riemua kun tällä voitaisiin aiheuttaa lisäiloa Itä-Suomeen jossa kiusallisesti majailee tai tilapäisesti piipahtaa asukaslukuun kohtuuton määrä turisteja itäisiltä mailta.

Oi miten hieno laite, jolla voisi olla merkittävät markkinat missä tahansa luterilaisessa normatiivishierarkista byrokratiaa suosivassa maassa, tästä saataisiinkaan jos vielä toiset viisi minuuttia joku viitsisi innovoida tahi breinstormata.

Tupakointikuva: Iina Alitupa